Relevant onderwerp

Uw recreatiewoning goed verzekeren

Als er een recreatiewoning wordt verzekerd met de meest uitgebreide dekking, dient de recreatiewoning van steen te zijn gebouwd en voorzien te zijn van een houten dakbedekking.

Recreatiewoning | Kopen | Verkopen | Vakantiehuiswinkel.nl

Is uw recreatiewoning goed verzekerd?

Indien een vakantiehuis gekocht wordt is het belangrijk dat er een opstal- en een inboedelverzekering worden afgesloten. Dat houdt in dat de verzekering brand- en waterschade, de gevolgen van een blikseminslag, ruitschade en diefstal dekt.

 

Recreatiewoningverzekering: opstal

Met de recreatiewoningverzekering wordt meestal uitsluitend een opstalverzekering bedoeld. Met deze verzekering wordt de schade gedekt die aan het pand wordt toegebracht als gevolg van een inbraak, storm of brand. Dit betreft de zogenaamde basisdekking die verder uitgebreid kan worden om ook dekking te bieden aan andere risico’s. De recreatiewoningverzekering als opstalverzekering is verplicht indien er een hypotheek op de recreatiewoning rust. De basisdekking van de recreatiewoningverzekering kan worden uitgebreid met dekking tegen risico’s als schade door smeltwater, regen, water dat uit de waterleiding het huis binnenstroomt en aanrijdingen. De meest uitgebreide dekking van een recreatiewoning heeft betrekking op alle plotselinge gebeurtenissen die onvoorzien zijn. Overigens kunnen bij de verzekeringsmaatschappijen onderling verschillen worden aangetroffen met betrekking tot de uitgebreidheid van de dekking, de premies en het eigen risico en kunnen er ook bijzondere voorwaarden gelden.

 

Bijvoorbeeld:

Als er een vakantiehuis wordt verzekerd met de meest uitgebreide dekking, dient de recreatiewoning van steen te zijn gebouwd en voorzien te zijn van een houten dakbedekking. Ook kunnen de verzekeringsmaatschappijen gebruik maken van uitsluitingen zoals houten recreatiewoningen die zich bevinden op onbewaakte terreinen of recreatiewoningen op het strand.

 

Recreatiewoningverzekering: inboedel

Bij een recreatiewoning is er sprake van een inboedel wanneer er onder meer meubels, keukengerei, tuinmeubelen en bv. fietsen bij behoren. De inboedel kan worden meeverzekerd bij het afsluiten van een recreatiewoningverzekering. Er wordt dan onder meer dekking geboden aan de financiële gevolgen die ontstaan als gevolg van inbraak of brand in de recreatiewoning. De inboedel is verzekerd tegen gelijke risico’s als waartegen de recreatiewoning zelf verzekerd is. De recreatiewoning kan dus verzekerd worden voor de opstal en de inboedel.

Scherpste premie

U kunt uw eigen onderzoek het beste volgens een stappenplan gestalte geven. Indien u een onafhankelijke tussenpersoon hebt ingeschakeld voor uw verzekering vraagt u een offerte aan voor een opstal- en inboedelverzekering van uw recreatiewoning. Indien u geen gebruik maakt van een onafhankelijke tussenpersoon, informeert u dan bij uw eigen verzekeraar of zoekt u op het internet naar aanbieders van verzekeringen voor recreatiewoningen. Dat kan bijvoorbeeld via Google met een zoekopdracht als ‘verzekeringen tweede woning’ of ‘verzekering recreatiewoning’. U zult diverse zoekresultaten zien verschijnen. Kijkt u ook eens bij Independer of recreatieverzekeringen.nl op de pagina ‘verzekering recreatiewoningen’. U komt dan op een pagina terecht waar u de premieberekening kunt vinden.
U doet er goed aan voor de meest uitgebreide dekking te kiezen, informatie hierover staat meestal onder het kopje ‘alles’. Let op: bij sommige verzekeraars is de combinatie ‘alles’ en verhuur niet mogelijk. Soms verschijnt een waarschuwing, soms verschuift de dekking automatisch naar de uitgebreide dekking of de standaarddekking. In veel gevallen is er sprake van extra premie waar geen enkele extra dekking tegenover staat. Vakantiehuiswinkel heeft veel ervaring opgebouwd met verzekeraars. Wilt u meer informatie? Laat rechts uw gegevens achter en wij nemen dan snel contact met u op.

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis . Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid alle mogelijke internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten inclusief jaap.nl tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook kiezen een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een vakantiehuis vul dan een gratis zoekopdracht in en ontvang wekelijks uit de ruim 12000 te koop staande woningen in Nederland het gewenste aanbod.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018

Registreren

Open chat
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?
Powered by